ZAPAŽEN VRIJEDAN RAD MUZIČKE SEKCIJE OŠ „SUTJESKA“

U proteklom periodu učenici OŠ „Sutjeska“ su realizovali niz aktivnosti u okviru muzičke sekcije. Naime, Učenici VII razreda su 27. februara zajedno sa nastavnicom muzičke kulture, Sanjom Raičković bili na koncertu Simfonijskog orkestra u Crnogorskom narodnom pozorištu. Uživali su u bečkim valcerima, polkama i arijama iz opereta, kao i u bogatom orkestru, gdje su imali priliku da čuju i vide razne instrumente, uključujući harfu, vibrafon, timpane, itd...

sl1 sl2 sl3

 

Stariji razredi naše škole, takođe u okviru muzičke sekcije, su obiljezili 8. mart. Školski hor pod dirigentskom palicom nastavnice Sanje Raičković, je priredio proslavu sa solistima, voditeljima, plesačima, recitatorima, portretima poznatih žena, princeza, umjetnica, naučnica. Pozdravili su drage dame i čestitali njihov dan pjesmama Za dobra stara vremena, Devojko mala, Lutko, Stand by me, Volare, Let it be. Publika je uzivala u izvedbi malenih školaraca.

sl11                         sl22

 

Još jedna od realizovanih aktivnosti je i posjeta audiciji međunarodne muzičke manifestacije Crna Gora u ritmu Evrope. Audiciju je prošla naša učenica IX-2 odjeljenja Hajdana Todorović u kategoriji ples. Još jedno iskustvo i lijepo druženje.

1sl    2sl3sl