Proslava Dana Podgorice

Učenici OŠ ,,Sutjeska“ znaju da žive u gradu velikog srca, zato svake godine s ljubavlju proslavljaju njegov rođendan. Oni znaju i to da grad čine ljudi, a da su ulice, mostovi, rijeke, brda, parkovi i građevine ogledalo nas samih.
Ove godine Podgorica je od njih za rođendan dobila kolaž igre, pjesme, slika i pažljivo biranih riječi. U svaku pjesmu i riječ smjestili su jedno njeno znamenje. Program posvećen jedinstvenom mjestu koje leži u sjenci brda Gorice vodili su Simon Perović i Maša Drašler. Školski hor, zatim solisti Anđelija Perović, Mina Belević i Dušan Vukčević, kao i ansambl koji čine Petra Raičević, Vlasta Popović i Matija Boljević poveli su nas pjesmom na putovanje sokacima i ulicama Podgorice, dok su Andrija Mujović i Mia Mijović svojom igrom učinili da svima koji ih gledaju srce od radosti zaigra. Dina Nikolić, Ines Drakić, Jelena Milačić, Mina Tomaćević, Irina Mijušković, Tamara Jovanović, Ina Božović, Marija Kojović, Nevena Đoković i Mia Vojvodić poetskim i proznim tekstovima u publici su probudile i radost i sjetu, ali prije svega ponos što žive u Podgorici – gradu velikog srca.
Nakon programa, publika je mogla da uživa i u izložbi likovnih radova koju je za ovu priliku pripremio nastavnik likovne kulture Željko Đuričković sa svojim učenicima.

IMG_1 IMG_2 IMG_3 IMG_4 IMG_5 IMG_6 IMG_7 IMG_8 IMG_9 IMG_10