Održane radionice “Inspirativno liderstvo i preduzetništvo” za učenice VII razreda

Subotu 6. Aprila 2018.

Radionice “Inspirativno liderstvo i preduzetništvo”  održane su za učenice VII razreda u našoj školi.
Cilj radionica je da inspirišu učenice da razmotre mogućnosti karijere u oblastima tehnologija, preduzetništva i inovacija. Radionice će doprinijeti implementaciji “Aktivnosti 8 – Treninzi za razvoj digitalnih i preduzetničkih vještina kod djevojaka” Akcionog plana za digitalno obrazovanje Evropske komisije, usvojenom u januaru 2018. godine, a za čije sprovođenje je zadužen Evropski institut za inovacije i tehnologiju (EIT) pod čijim pokroviteljstvom i organizujemo ove događaje.
Radionice je pratilo 30 učenica, koje su se fokusirale na kreativnost, preduzetništvo i inovacije; ulogu žena u oblasti tehnologija; važnost ličnih kvaliteta i personalnih vještina.
Dio metodologije radionice su prezentacije već uspješnih žena koje će poslužiti kao uzori sa karijerama i studijama u tehnologiji, preduzetništvu i inovacijama. Cilj gostovanja Prof. dr Vesne Maraš i Danke Ćetković nagrađenih žena preduzetnica je je podijela iskustva, pružanje mentorske podrške  i savjetovanja učenica koje prisustvuju radionici.
Radionice je vodila Prof. dr Dragana Radević prodavač predmeta Preduzetništvo na UDG.
Aktivnosti je koordinirao nastavnik Bogić Gligorović.

IMG_20190406_123931 IMG_20190406_103435