NA 6. ŠANTIĆEVOM FESTIVALU DJECE PJESNIKA U MOSTARU  DRAGOMIR ŽUGIĆ I ĐORĐIJE ŠEBEK PRVI

Dragomir Žugić i Đorđije Šebek, učenici II-3, (mentor Nevenka Vulić) podijelili su Prvu nagradu na upravo održanom 6. Festivalu djece pjesnika u Mostaru. U jakoj konkurenciji, među 30 finalista iz regiona, Žiri je ocijenio najboljima Dragomirovu pjesmu "Olovka" i Đorđijevu pjesmu"Muva". Među zapaženima bila je i Anja Komnenić, učenica V- 1 (mentor Tijana Bulatović) čija je pjesma "Nije lako biti dijete" ovjenčana diplomom "Prijatelj festivala".
Prvi dan festivala održan je u Ćorovića kući, gdje je održan školski čas o životu i djelu najvećeg pjesnika Mostara Alekse Šantića, čije ime s ponosom nosi ova dječija poetska svetkovina.
Učesnici festivala posjetili su Šantićev grob, na koji su položili bijelu ružu, umotanu bijelim papirom ispisanim svojim toplim stihovima.
Potom su u Narodnom pozorištu učesnicima festivala podijeljene diplome i nagrade.
Nije izostalo ni svečano veče koje je okupilo sve finaliste, njihove mentore i roditelje.
Organizator  festivala Goran Kosanić, sa svojim saradnicima, pokazao se kao veliki domaćin, koji je, pored ostalog, pjesmom i muzičkim kolažom iz našeg regiona učinio atmosferu više nego drugarskom i prijateljskom. A njegovati prijateljstvo i razumijevanje među djecom i odraslima - to je i osnovna misija Šantićevog festivala.
Naše čestitke za Dragomira, Đorđija i Anju!

Prilog pripremila: Nevenka Vulić

NASLOVNA 1. Djordjije i Dragomir 2.