Banka Societe Generale donirala Interaktivni zid

Societe Generale Montenegro  banka  u saradnji sa Ministarstvom prosvjete, donirala je za našu školu Interaktivni zid koji će se primjenjivati u radu sa djecom s posebnim obrazovnim potrebama.

Na tabli se nalazi 30 džepova gdje se mogu stavite razne kartice, predmeti, crteži  a zatim se snima poruka  u trajanju  od 10 sekundi koja se odnosi na predmet koji se nalazi u džepu. Kada učenik priđe tabli, pritiskom na play (koji se nalazi ispod svakog džepa) dobija zvučni opis pojma koji se nalazi u džepu.

Takođe, može se postaviti pitanje o tome šta je u džepu, odgovoriti na pitanje u džepu ili snimiti opis.

U svakom slučaju, ovaj  resurs je jednostavan za upotrebu i za djecu i za nastavnike. Snimanje se vrši jednostavnim pritiskom zelene tipke na džep, zatim se izgovori zvučna poruka koja se čuva u crnoj kutiji na vrhu table nakon čega je omogućena ponovna reprodukcija poruke pritiskom na zeleni gumb .

 

Sličice se mogu mijenjati  u zavisnosti od sadržaja predmetnog plana i programa i postoji mogućnost snimanja novih poruka onoliko puta koliko želimo.

Interaktivni zid se može koristiti u učionici  i na logopedskim vježbama u cilju stimulisanja govorno jezičkog razvoja. Takođe, može se primjenjivati u nastavi stranih jezika za učenike nižih razreda.

 

Zahvaljujemo se Ministarstvu prosvjete i Societe Generale Montenegro  banci!

U prilogu je snimak