Прослава Дана школе


У петак, 27. маја,  свечано смо прославили 46. Дан наше школе. Ученици и њихови наставници припремили су богат програм под слоганом „Ми смо Сутјеска”. 

Директор школе, др Предраг Јововић, у поздравној ријечи истакао је да наша школа носи име које обавезује јер је битка, вођена у југоисточној Босни, на ријеци Сутјесци, у колективном памћењу, постала симбол несаломивог духа, изузетног пожртвовања, храбрости и моралне чврстине, у најтежим искушењима. Директор је изразио задовољство што су наши ученици и ове школске године постигли изузетне резултате на општинском, државном и међународном нивоу, оправдавајући тако углед који ОШ „Сутјеска” има од дана када је основана. 

Ученици 8. разреда, Лука Драшлер, Максим Брновић и Лука Барет, подсјетили су госте на славну прошлост, а школски хор је премијерно извео пјесму „Сутјеска”, за коју је текст написала наставница Горица Клачар-Марковић, а музику и аранжман наставница Катарина Станојевић. 

Петра Стојковић и Матеј Пударић, ученици 4. разреда, кроз свој скеч „Школа некад и сад” поручили су да се добар човјек уз доброг учитеља постаје и да то вријеме не мијења. Да снови уз плес и музику могу добити крила, гостима су показале балерине, ученице првог разреда, и наш мали хор, док су ученици Сташа Вучинић, Софија Ђуришић и Матеја Машановић, у част наших полуматураната, стихом и покретом дочарали први танго. 

Централни дио свечаности посвећен је ученицима који су показали вољу и упорност да прва знања која су им пренијеле учитељице Нада Милић, Биљана Божовић, Зорица Краљ Шкулетић, Снежана Богојевић и Александра Гаровић прошире и надограде, па кроз сарадњу са предметним наставницима, вођени разредним старјешинама Сањом Ускоковић, Немањом Вуковићем, Рајком Јокановићем, Миленом Милачић и Бранком Вујадиновић стигну до циља – престижне дипломе „Луча”. 

Директор школе и наставница Милена Милачић уручили су 43 дипломе ,,Луча“ будућим средњошколцима, пожељевши им сачувају дјечју радост у себи као лучу која ће им освјетљавати пут и бити путоказ за све што је лијепо и корисно.