Прослава Дана ослобођења Подгорице

Ученици ОШ ,,Сутјеска” богатим програмом обиљежили су Дан ослобођења Подгорице. Мали и велики школски хор, солисти, глумци и рецитатори учинили су да школска позорница буде и овог 19. децембра мјесто на којем ћемо исказати љубав према нашем граду и захвалност онима који су Подгорици прије 77 година даровали слободу.
Присутне госте, наставнике и ученике поздравио је директор школе др Предраг Јововић, а потом су ученици музиком, глумом и рецитацијама говорили Подгорици у част. Након Химне Црне Горе, школски хор, заједно са Ђорђем Раонићем, Софиом Балетић и Ханом Куртагић, подсјетио нас је на 1944. годину и дане када су Подгоричани отворили ново поглавље у својој историји. Група ученика VIII разреда кроз анегдоте је указала на вриједности којима треба да стремимо, а на размишљање о подгоричком говору подстакли су нас својим игроказима ученици IV и IX разреда. Живот у старој и новој Подгорици упоредили смо захваљујући члановима драмске секције, а кроз улице нашега града и његове симболе провела нас је група ученика IV разреда. Захвалност и љубав према родном граду кроз своје стихове исказала је наша пјесникиња, Лана Ћупић, која је Подгорици у својој збирци пјесама намијенила посебно мјесто.
Након програма, публика је могла да ужива у изложби ликовних радова које су наши ученици, са посебном пажњом и љубављу, припремили у част Дана ослобођења Подгорице.